Fietsvakanties in Zuid Frankrijk 2021
La Ligne Verte fietsen en wandelen in Frankrijk

Home    Plan hier uw fietsvakantie    Contact

Zeer Licht Licht Actief Sportief


Our English homepageFietsen van hotel naar hotel in Zuid Frankrijk

U kunt een tocht kiezen op basis van lengte en zwaarte en per gebied in het zuiden van Frankrijk

Zeer Lichte fietstochten : maximaal 40 km per dag. Vlak en licht-glooiend.
Lichte fietstochten : max. 60 km per dag. Glooiend, af en toe een klim met hoogteverschil tot 150 m.
Actieve fietstrektochten : tot 80 km per dag. Glooiend, vaker een klim met hoogteverschil tot 300 m.
Sportieve fietstrektochten : maximaal 110 km per dag. Regelmatig klimmen en dalen.

Klik in een cirkel op de kaart hieronder voor een fietsvakantie in een gebied van uw keuze


Auvergne-Aubrac / Fietsen en wandelen in de vallei van de Dordogne: Dordogne Périgord en Lot Quercy Provence, Vaucluse, Luberon en het gebied rondom de Mont Ventoux Fietsvakantie in het land van de Katharen Fietsen rondom Albi Bastiden-tocht Fietsen in het Parc des Grands Causses en van Albi naar Millau Fietsen in Corsica

Wij bieden:

 • Fietstochten met bagage vervoer.

 • Aantrekkelijk geprijsde arrangementen met interessante kortingen voor gezinnen en kleine gezelschappen.
  oplopend van 6% (bij 3p) tot 25% (bij 8p) p.p. voor gezinnen en kleine gezelschappen van 3 tot 8 personen

 • Maatwerk voor een standaardprijs is onze specialiteit.

 • In kleine gezellige karakteristieke familie-hotels (geen hotelketens).

 • Minimaal kamers met douche-WC.

 • Meerdere prijsklassen:
  Budget arrangement: Hotels met 1 of 2 sterren, of vergelijkbaar.
  Standaard arrangement: Hotels met 2 sterren, soms een 3 sterren hotel.
  Plus arrangement: hotels met ten minste 2 nachten in 3 sterren hotels.
  Superior arrangement: meer 3 dan 2 sterren hotels.
  Luxe arrangement: hotels met minimaal 3 sterren en enkele 4 sterren hotels

 • Vertrekken binnen een week is geen probleem!

 • Geen " vanaf " - prijzen, geen reserveringskosten, maar meteen duidelijk

 • Fietshuur (ook elektrische fietsen) mogelijk. Fietsen worden standaard voor u gehuurd bij professionele fietsverhuurbedrijven van dag 2 (dag 1 = dag van aankomst) tot de voorlaatste dag (de laatste dag van een arrangement zijnde de dag van het laatste ontbijt)

 • Fietsroutes over stille departementale en gemeentelijke wegen.

 • GPS-ondersteuning (GPX en KML) wordt op aanvraag zonder extra kosten geleverd.

 • Franse 4 gangen-diners van uitstekende kwaliteit.

 • Maatvakanties zijn verder onze specialiteit:
  * voor ouders die met hun kinderen willen fietsen.
  * voor fietsers die in luxueuze hotels willen vertoeven
  * last minute: voor wie binnen een week wil vertrekken.
  * voor wie zelf de hotels van een tocht wil kiezen.

Luxe fietsarrangementen

Individuele fiets-trektochten van hotel naar hotel in Zuid-Frankrijk. Kortingen tot 24% voor gezinnen en kleine groepen van 3 tot 8 personen. Fietsarrangementen met bagage vervoer. Fietsarrangementen in enkele door ons uitgezochte fietsgebieden in het zuiden van Frankrijk: het Parc Naturel Régional des Grands Causses (in het zuiden van de Massif Central, waar wij zelf gevestigd zijn), de Provence, de Dordogne vallei, de Aude (het gebied van de Katharen kastelen), Corsica en de Hérault.


Contact

Voor een advies op maat...
Fietsen in Zuid-FrankrijkMillau en het Viaduct van Millau in het centrum van het Parc des Grands Causses in Zuid-Aveyron:

Individuele fietstochten voor iedereen.
Over ons Zo boekt u een tocht Contact Algemene voorwaarden
Home - Fietsen in Frankrijk 

Zeer Lichte Fiets-trektochten

Bedoeld voor vakantiegangers die op de fiets, maar vooral op een zeer ontspannen manier, heel rustig, op vakantie willen zijn. Genieten van het mooie landschap en het lekkere eten staat voorop en genoeg tijd overhouden om regelmatig af te stappen om de omgeving, de dorpen en bezienswaardigheden goed te kunnen bezoeken. Afstanden tot maximaal 40 km per dag over (bijna) vlakke goede en stille wegen in een verder heuvel- of bergachtig landschap. Hoogteverschillen per keer niet meer dan 50m per keer in vlak of heuvelachtig parcours ook al fietst u in een bergachtige omgeving. Transfers, indien er toch een enkele klim in het parkoers zit.

Deze tochten lenen zich in de regel ook goed voor een fietsvakantie met kleine kinderen.
De dagelijkse fietsafstanden van deze tochten kunnen per dag naar believen worden verlengd, zodanig dat er sprake is van een "lichte" fietsvakantie.

U kunt kiezen uit verschillende hotelaccommodaties: Budget, Standaard, Plus, Superior en Luxe.

Zeer Licht
overzicht

Wij kunnen op alle tochten electrisch ondersteunde fietsen bieden, waardoor u "zeer licht" fietst als u een "licht" arrangement bij ons boekt.Lichte fietstrektochten

Bedoeld voor fietsers die vooral op een ontspannen manier, rustig fietsend, op vakantie willen zijn. Genieten van het mooie landschap en het lekkere eten en tijd over houden om regelmatig af te stappen en de omgeving, dorpen en bezienswaardigheden goed te kunnen bezoeken. Afstanden tot maximaal 60 km per dag over glooiende, goede wegen in een verder bergachtig landschap. Hoogteverschillen per keer niet meer dan 100m per keer in vlakke of heuvelachtige parcours ook al fietst u in een bergachtige omgeving. In de maand augustus kunnen deze tochten vanwege de warmte iets zwaarder uitpakken.

Ook deze tochten lenen zich in de regel ook goed voor een fietsvakantie met de kinderen.
De dagelijkse fietsafstanden van deze tochten kunnen per dag naar believen worden verlengd, zodanig dat er sprake is van een "actieve" fietsvakantie.
De meeste actieve fietstochten kunnen echter ook als licht worden aangemerkt als u deze doet met een electrische fiets.

U kunt kiezen uit verschillende hotelaccommodaties: Budget, Standaard, Plus, Sup en Luxe.


Contact

Licht
overzicht
Actief

De actieve fietsvakantie is bedoeld voor fietsers die graag fietsen in een mooie omgeving, van lekker eten houden en ook het gevoel willen hebben dat er wat te fietsen valt. Tijd voor bezienswaardigheden is er ruim voldoende, omdat zij meestal iets beter doorfietsen dan de freewheelende fietser en de afstanden dus iets langer zijn. Afstanden tot 80 km per dag. Wat vaker een klim met hoogteverschillen tot 300m per keer. Voor de gemiddelde fietser in goede gezondheid goed te doen.
Keuze uit verschillende hotelaccommodaties: Budget, Standaard, Plus, Superior en Luxe.

Elk van deze actieve fietsvakanties kan tot een sportieve fietsvakantie worden gemaakt door verlenging en zwaardere parkoersen. De meeste actieve fietstochten kunnen echter als licht worden aangemerkt als u deze doet met een electrische fiets.


Actief
overzicht


Sportief

De sportieve fietsvakantie is bedoeld voor de getrainde fietser, die vooral komt om te fietsen en dus van langere en zwaardere tochten houdt. Afstanden van minimaal 70 tot 100 km per dag of meer. Ook in deze fietstochten voldoende tijd voor bezienswaardigheden. Pittige fietstochten, hetzij vanwege de lengte hetzij vanwege de hoogteverschillen, maar meestal niet meer dan tot 400m per keer en meerdere keren per dag. Voor de echte sportieveling hebben wij de beklimming van de Mont Aigoual al dan niet gecombineerd met de beklimming van de Mont Ventoux in een tocht, van de Provence naar de Grands Causses.
Keuze uit verschillende hotel-accommodaties: budget, standaard, Plus, Sup en Luxe.


Sportief
overzicht

Voor alle tochten geldt:

 • Alle standaard tarieven gelden per persoon bij een minimum van 2 personen en gebruik van één hotelkamer door twee personen. Wie alleen reist, betaalt een 1-persoonstoeslag voor de kosten van bagagetransport en bovendien een 1-persoonskamertoeslag. Tevens geldt de groepskorting waar wij de gedeelde kosten van bagagetransport aan u teruggeven.

 • Wie een 1-persoonskamer wil, betaalt daarvoor per kamer de 1-persoonskamertoeslag.

 • U kunt elke tocht uitbreiden met extra dagen vooraf en/of achteraf. Soms is het ook mogelijk een of meerdere dagen in te voegen gedurende de tocht. U kunt uw wensen aangeven in het aanmeldings-formulier. In de praktijk blijken veel vakantiegangers aan het eind van de dag op de plaats van bestemming aan te komen. Om dit te vermijden kunt u ook de nachttrein nemen vanuit Parijs en 's morgens vroeg in Rodez of Albi aankomen waar eventueel met busvervoer verder naar Millau of Severac gereisd kan worden. Om deze eerste fietsdag (rondrit) niet te missen kunt u overwegen een extra nacht te boeken. De extra kosten van zo'n extra nacht zijn aangegeven.

 • De prijzen zijn op basis van eigen vervoer naar Frankrijk en met eigen fiets.

 • Alle prijzen zijn bij betaling via bank/giro overschrijving naar onze ING-bankrekening. Bij betalingen met credit cards (Mastercard, VISA en AMEX), zoals bij boekingen korter dan twee weken voor aanvang van de tocht wordt een opslag van 3 % (de commissie-kosten van de creditcard maatschappijen) in rekening gebracht.

 • Fietshuur mogelijk: vanaf € 15,- per dag
 • Alle tochten kunnen geboekt worden voor de periode van april t/m oktober, daarbuiten ook maar dan uitsluitend maatwerk met de hotels die op dat moment open zijn.

 • Halfpension is: diner + aansluitend overnachting (Logies) en Ontbijt. (afgekort: L & O of B & B)

 • Hoe kom je er met de auto, trein, bus of vliegtuig?
 • Zie verder onze algemene voorwaarden.


Aantrekkelijke kortingen.

 • Kortingen van 7 tot 25% voor gezinnen en groepen van 3 tot 8 personen.

 • Extra kinderkorting wanneer 3 kinderen samen een kamer delen.


Het boeken van een tocht

Voor een boeking dient u ons aanmeldingsformulier te gebruiken.

Op de tochten van La Ligne Verte, die ons boekingskantoor VALAC verkoopt, zijn de ANVR bepalingen niet van toepassing, maar wij handelen wél naar de geest ervan. Als u niet tevreden bent krijgt u naar rato van de niet geleverde prestatie geld terug.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de fietsvakanties van La Ligne Verte, verzendt dan uw gegevens: (wij slaan alleen uw naam en emailadres op)
Over ons Een arrangement boeken ContactVoor een advies op maat
Advies bij het kiezen van een van een tocht

Uw email-adres toevoegen aan onze mailinglijst doet u hier.

Adres van La Ligne Verte:
Dufaystraat 5-II
1075 GR Amsterdam, Nederland.
Tel. 0636 331 294 ; Email: Contact

web
analytics