La Ligne Verte, fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk
Home ● La Ligne Verte ● FietsvakantiesWandelvakantiesContact Referenties Een tocht boeken Voor een advies op maat.....

English pages Our English homepage


Fiets- en Wandelvakanties in Zuid-Frankrijk.

La Ligne Verte is een kleinschalige, lokale e-touroperator voor fiets- en wandelvakanties in Zuid-Frankrijk: het gebied van de Gorges du Tarn (de Grands Causses in het zuiden van het Massif Central), de Dordogne-vallei, het gebied rondom de Mont Ventoux en de Luberon (Provence) en in het gebied van de Katharen kastelen.

Op de achtergrond een foto van de stad Millau, gelegen aan de ingang van drie gorges.

Wij kennen het gebied van onze wandel- en fietstochten op ons duimpje en onderhouden er uitstekende relaties met 90 hoteliers en chambres d'Hôtes.

La Ligne Verte is een Nederlands bedrijf.

Behalve op onze Nederlandse en Belgische klanten richten wij ons via de Engelse pagina's van onze website ook op wandel- en fiets-liefhebbers uit de hele wereld. Auvergne-Aubrac Katharen en kastelen Albi-Bastides Grands Causses-Sud-Aveyron Dordogne Vallei - Lot Causse du Quercy Fietsen en Wandelen in de Provence Wandelen en fietsen op CorsicaIndividuele
Wandelvakanties
Individuele
Fietsvakanties

U kunt bij La Ligne Verte een tocht kiezen op basis van lengte en zwaarte:
La Ligne Verte werkt samen met Frans Bevort, die in Frankrijk ter plekke de reserveringen, het bagagevervoer en de assistentie organiseert.

 • Frans Bevort, onze contactpersoon in Frankrijk, was van 2009- 2012 voorzitter van de "V.V.V" van het Canton van St.Rome-du-Tarn. Dit "Syndicat d'Initiative" , zoals een bureau voor toerisme hier toen heette, behartigt de belangen van het toerisme in de Raspes du Tarn, het gebied in de Tarnvallei tussen St.Rome-de-Tarn en Brousse-le-Château.
 • Valac (www.valac.nl) is het boekingsbureau van La Ligne Verte.
 • La Ligne Verte vertegenwoordigde jaren lang samen met het beroemde Roquefort huis Papillon (van de befaamde schimmelkaas) en met de Abdij van Sylvanès en het Comité Départemental du Tourisme van het departement Aveyron het actieve toerisme in het regionale natuurpark van de Grands Causses in het zuiden van het departement Aveyron op de Bienvenue-en-France beurzen in de RAI te Amsterdam.
 • La Ligne Verte organiseert het transport van uw bagage, en verder al het denkbare regelwerk, dat uw vakantie tot een onbekommerd genieten maakt (wandel- of fietskaarten, reserveringen, info over bezienswaardigheden onderweg, achterwachtfunctie etc.).
 • Achterwacht: Indien u in de problemen komt met bv. uw auto, of fiets of gezondheid. Kwaliteit bieden en controleren (van restauratie, hotels, ontvangst, fiets- en wandelroutes, transport) is onze belangrijkste zorg. De achterwachtfunctie, de assistentie (en de verplaatsing) die wij geven is kosteloos als de oorzaak van de verplaatsing aan La Ligne Verte te wijten is.
 • La Ligne Verte BV staat sinds 1992 ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel van Amsterdam onder nummer 302751000.
  BTW-nummer: NL821652771B01
 • La Ligne Verte heeft, om de prijzen zo laag mogelijk te houden, GEEN mooie en dure brochures, maar als u uw wensen hier opgeeft, kunnen wij u op maat adviseren. La Ligne Verte wil graag klein blijven, kwaliteit bieden en kleinschalig blijven werken. Wij zijn niet aangesloten bij de ANVR of de SGR maar wij werken wel in dezelfde geest m.b.t. kwaliteit en klantgerichtheid.
 • Informatie verstrekken wij via onze website en verder kunt u ons e-mailen voor specifieke en algemene vragen.
 • La Ligne Verte is gespecialiseerd in maatvakanties.
 • Klik hier voor aanbevelingen van Nederlandse en Belgische klanten en hier voor enkele aanbevelingen van onze Engelstalige klanten.

  De Tarn vallei halverwege Albi en Millau


Individuele
Wandelvakanties

Individuele
Fietsvakanties
La Ligne Verte, actieve vakanties in Occitanie en Provence:

 • 4- tot 15-daagse fiets- en wandelvakanties.
 • Voor het transport van uw bagage wordt gezorgd.
 • Trektochten van hotel naar hotel of tochten vanuit een vaste standplaats of een combinatie.
 • Wandelen over paden en boerenwegen (max. 5% over asfaltwegen).
 • Maatwerk is onze specialiteit. Onze prijzen zijn de laagste die u zult vinden voor hoteltrektochten. Voor kleine groepen van 3 tot 8 personen zijn onze prijzen nog aantrekkelijker, omdat wij de extra winst op de kosten van transport aan u terug geven.
 • Ons werkgebied is in de eerste plaats het stroomgebied van de Tarn in Zuid-Frankrijk met Millau in het centrum van het Parc Naturel Régional des Grands Causses. In de departementen Aveyron, Tarn en Lozère. Van de Cevennen en de Gorges du Tarn tot de Tarn en de Lot in een straal van 80 km rond Millau met veel zon en een aangenaam klimaat. Daarnaast hebben wij ook in de Dordogne-vallei, in het gebied van de Katharen en in de Provence eigen tochten uitgezet.
 • Occitanie, Een heuvelachting tot bergachtig gebied met talrijke schone rivieren en beken, nog volop ruimte, rust, natuur en alles wat nodig is voor actieve en sportieve vakanties en met een grote variatie in landschappen.
 • Vakantie in een streek zonder massatoerisme en waar brood, groente, vlees en kaas nog natuurlijk smaken, waar u hartelijk wordt ontvangen door de hoteliers, die nog tijd hebben voor
 • hun klanten.
 • Wandelvakanties in dit gebied in het zuiden van het departement Aveyron, in de sinds kort als "Occitanie" bekend staande grootste regio van Zuid-Frankrijk, zijn bijzonder vanwege de ononderbroken vergezichten, die dit middelhoog gebergte biedt. Zie op deze pagina enkele foto's van dit panoramisch gebied, U wandelt over mooie paden en boerenwegen in één van deze drie gebieden. In een 8-daagse fietstocht (lichte tot middelzware dagetappes) fietst u door 2 of 3 van de volgende gebieden:
 • De Grands Causses is een gebied van canyons en kalksteenplateaus, een mooi en zeer afwisselend berglandschap met mooie oude dorpjes maar vooral met vele actief-recreatieve mogelijkheden.


Advies bij het kiezen
van een tochtUw email-adres toevoegen
aan onze mailinglijstLa Ligne Verte
Dufaystraat 5-II
1075 GR AmsterdamContactZo boekt u een tochtAlgemene voorwaarden


Referenties


Excellente beoordelingen van La Ligne Verte vindt u op  TRIPADVISOR

Uw locale touroperator voor een actieve vakantie in Zuid-Frankrijk.
La Ligne Verte: uw reisagent ter plekke.

La Ligne Verte, fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk

Adres van La Ligne Verte:
Dufaystraat 5-II
1075 GR Amsterdam, Nederland.
Tel. 0657 098 426 ; Email: Contact

La Ligne Verte: betaalbare fietsvakanties en wandelvakanties.
Hier op de Bienvenue-en-France beurs in Utrecht.Uw locale touroperator voor een actieve vakantie in Zuid-Frankrijk.
La Ligne Verte: uw reisagent ter plekke.

La Ligne Verte verkoopt alleen arrangementen die zij zelf ontwikkelt en zelf organiseert.
Wij kopen Logies, ontbijt en diners in bij hotels en chambres d'hôtes.
Wij doen zelf het transport van bagage als het in ons eigen woongebied plaatsvindt, maar daarbuiten kopen wij het bagagetransport in bij taxis en heel soms bij speciaal daarop gebaseerde lokale bedrijven.
Wij kopen huurfietsen in bij speciaal daarop toegelegde lokale fietswinkels.
Wij maken zelf de GPX/KML bestanden voor uw GPS en kopen en maken de kaarten voor uw fiets- en wandelroutes.
Om aan de totaal prijs te komen voegen wij een degressieve marge toe voor al dit werk: Hoe meer nachten en hoe meer klanten per pax hoe lager de marge de marge dus uw prijs p.p. / p.nacht.


web
analytics